Acest geist este preparat din zmeură dulce-amăruie din zona pădurilor Tarii Barsei, fructe cu o aromă extrem de puternică, naturală, cu nuanțe de Waldbodens, oferindu-i astfel un gust intens și pur.
Pentru obținerea unei sticle de 0,7 litri se distilează o cantitate de 3 kilograme de zmeură.
Geistul diferă de distilat deoarece se folosește un macerat de zmeură geistul de zmeură, ce necesită o cantitate mai mică de fructe. Acest preparat este îndrăgit în special de femei, fiind servit ca digestiv sau la deserturi ca șerbet sau tartă cu fructe.
Fin și elegant, persitent, gustos și foarte aromat
Aromă specifică de zmeură, cu iz floral și miros delicat de fruct proaspăt
Ingrediente: | 30 ml de rosenauer de zmeură, 30 ml de vermouth alb, gheaţă | |
Mod de preparare: |
Se pun în shaker gheaţa plus ingredientele şi se toarnă în paharul cu gheaţă |
|
Pahar recomandat: | De martini | |
Decor: | Zmeură sau cireaşă confiată |
Ingrediente: | 20 ml rosenauer zmeura, 40 ml suc de coacaze negre, 5 ml liqueur de migdale, 40 ml sampanie |
|
Mod de preparare: |
Se pun în shaker gheaţa, sucul de coacăze, liqueur de migdale şi rosenauer de zmeură, se toarnă apoi în paharul cu gheaţă, şi se adaugă şampania. |
|
Pahar recomandat: | Sampanie | |
Decor: | Zmeură sau cireaşă confiată |