logo red.fw

Despre

Pentru prepararea acestui schnaps se folosesc cireșele aromate din gradinile Rasnovenilor, care dau distilatului un gust dulce-acrișor fără a acoperi însă gustul puternic de cireșe.

Preparare:

Pentru obținerea unei sticle de 0,7 litri se distilează o cantitate de aproximativ 16 kilograme de cireșe.

Argumente:

Este băutura preferată a iubitorilor de distilate aromate, putând fi savurat ca digestiv sau servit la desert, alături de prăjituri cu cireșe sau chiar marzipan.

Gust:

Fin și elegant, persitent, gustos și foarte aromat.

Miros:

Aromă specifică de cireșe, cu iz floral și miros delicat de fruct proaspăt.

 

Retete

Kirsch Cuba Libre

Ingrediente: 50 ml Rosenauer Cirese, 150 ml Cola, sucul de la jumatate de lime, gheaţă
Mod de preparare:

Se pune gheaţa în pahar 3/4. Se toarna mai întâi sucul de lămâie, apoi schnaps-ul iar la sfârsit cola.

Pahar recomandat: Highball Glass.
Decor: Felie de lime pe pahar.

Pit Stop

Ingrediente: 30 ml Rosenauer Cireşe, 5 ml Liq Migdale, ½ lime, 5 ml de sirop de zahăr, gheaţă.
Mod de preparare:

Se pisează lime cu siropul de zahăr şi cu gheaţa. Se toarnă liq de migdale şi schnaps-ul şi se omogenizează.

Pahar recomandat: TUMBLER.
Decor: Cireaşă confiată cu lime.

Ambalaj

 

sticla cirese 2