Pentru prepararea acestui schnaps se folosesc cireșele aromate din gradinile Rasnovenilor, care dau distilatului un gust dulce-acrișor fără a acoperi însă gustul puternic de cireșe.
Pentru obținerea unei sticle de 0,7 litri se distilează o cantitate de aproximativ 16 kilograme de cireșe.
Este băutura preferată a iubitorilor de distilate aromate, putând fi savurat ca digestiv sau servit la desert, alături de prăjituri cu cireșe sau chiar marzipan.
Fin și elegant, persitent, gustos și foarte aromat.
Aromă specifică de cireșe, cu iz floral și miros delicat de fruct proaspăt.
Ingrediente: | 50 ml Rosenauer Cirese, 150 ml Cola, sucul de la jumatate de lime, gheaţă | |
Mod de preparare: |
Se pune gheaţa în pahar 3/4. Se toarna mai întâi sucul de lămâie, apoi schnaps-ul iar la sfârsit cola. |
|
Pahar recomandat: | Highball Glass. | |
Decor: | Felie de lime pe pahar. |
Ingrediente: | 30 ml Rosenauer Cireşe, 5 ml Liq Migdale, ½ lime, 5 ml de sirop de zahăr, gheaţă. | |
Mod de preparare: |
Se pisează lime cu siropul de zahăr şi cu gheaţa. Se toarnă liq de migdale şi schnaps-ul şi se omogenizează. |
|
Pahar recomandat: | TUMBLER. | |
Decor: | Cireaşă confiată cu lime. |