logo red.fw

“Povestea schnaps-ului  ”Rosenauer” poate fi usor confundata cu istoria sașilor transilvăneni cunoscuti drept oameni harnici si gospodari, care odata veniti si stabiliti in zona vechiului fort roman de la Cumidava (cavalerii Teutoni – sec XIII) au adus cu ei tradițiile și obiceiurile pe meleagurile Tarii Barsei. Printre rețetele mostenite de acestia, se regăsește schnaps-ul obtinut prin distilarea fructelor, bătură tradițională raspandita in toata Europa aflata sub influenta Imperiului Austro-Ungar.

Fie că gustați un ”Enzian” la poalele Alpilor, un ”Stamperl” în umbra Muntilor Pădurea Neagră sau un ”Doppelkorn” savurat cu un ciolan de porc cu sauerkraut și piure de mazăre în Berlin, aceeași rețetă tradițională și aceeași calitate germană o veți găsi și la  Râșnov, în fiecare pahar de ”Rosenauer”.

La concurenta cu tuica, palinca sau vinarsul, schnaps-ul si-a gasit intotdeauna loc de cinste pe mesele înstărite ale locuitorilor burgurilor  transilvanene.

Sașii rasnoveni distilau zmeura ce se gaseste din abundenta in padurile tarii Barsei obtinand Himbeerschnapps –ul, ciresele din livezile lor sau perele aduse tocmai din Tara Romaneasca, trecand muntii spre Câmpulung Muscel sau Curtea de Argeș. 

”Rosenauer Schnaps” dorește să readucă acestă băutură fină în cele mai selecte baruri, restaurante și locații din România. Fie că este distilat din cireșe, zmeură sau pere Williams, schnaps-ul ”Rosenauer” respectă vechea tradiție germană originară de pe malurile Rinului, păstrată din generație în generație de puținii urmași ai coloniștilor sași.“

pere